Kan ik je helpen nieuwe perspectieven te ontwikkelen voor complexe vraagstukken waar jouw organisatie voor staat, bijvoorbeeld door het organiseren van een BoostCamp? Bel me!
Schermafdruk 2015-09-18 09.52.34
Ik ben een Edu-hippie. In september 2014 organiseerde ik “de KoempoelHAN“, een week bedoeld als complementaire bijdrage naast een serie scenario-workshops die in de zomer van 2014 op de HAN zijn gehouden in opdracht van het HAN MT. Dit alles ter voorbereiding en ondersteuning van de broodnodige plannenmakerij: het HAN i-beleid en zelfs het instellingsplan.

Het idee voor de KoempoelHAN werd geboren tijdens het doorbladeren van oude foto-albums met mijn moeder van 83, die vroeger bij de verkennerij Akela was geweest. Tijdens de Koempoelan in Lunteren was de vonk met mijn vader overgevlogen.

10365418_10152093171872396_5802924844713579135_o

Drie Yurts (Mongoolse nomadententen) op het binnenplein van de campus in Arnhem waren een week lang het inspirerende toneel voor gesprekken, workshops, beeldend werk, verhalen, geïmproviseerde acties, muziek zelfs; de ideeën en beelden vlogen om je oren. Men ging diep. Men divergeerde en convergeerde dat het een lieve lust was, en zónder het zo zelfs maar te hoeven noemen. Edu-hippies?
Misschien. Revoluties moeten ergens beginnen.

Meer lezen over de KoempoelHAN? Lees of blader door het boekwerk dat we twee weken na de KoempoelHAN aan het HAN-MT overhandigden.

Kan ik je helpen nieuwe perspectieven te ontwikkelen voor complexe vraagstukken waar jouw organisatie voor staat, bijvoorbeeld door het organiseren van een BoostCamp? Bel me!

Leave a Comment