Kan ik je helpen je merk, project of product online onder de aandacht te brengen? Bel me!
Schermafdruk 2015-09-10 12.23.49

Ik ben een Transmedia Storyteller, een wandelende presentator, videograaf, fotograaf, visueel notulist en internet-tv-en-radiozender. Op de lagere school was ik hier eigenlijk al mee bezig, ik maakte in mij uppie het schoolkrantje, schreef de artikelen en tekende plaatjes erbij op carbonpapier dat daarna de stencilmachine inging. Als klein jochie honderden keren zwengelen aan die zware machine om mijn verhalen de wereld in te slingeren. De laatste 20 jaar doe ik dat via internet.

Eerst via verschillende websites, de term ‘weblog’ bestond toen nog niet. In 2001 creëerde ik samen met een student een soort voorloper van wordpress, een systeem waarmee studenten van de Hogeschool Utrecht hun eigen blog konden maken en onderhouden.
In 2004 plaatste ik mijn eerste foto’s op Flickr.com een adembenemend mooie website voor die tijd. Ik ontdekte er de kracht van community door de prachtige interacties die er plaatsvonden tussen deelnemers die eenzelfde passie deelden. Ik kan me nog goed herinneren hoe we met studenten een foto-vijfdaagse organiseerden – in een grote pikzwarte doos – en de studenten – live, via internet – creatieve opdrachten toebedeeld en direct feedback kregen door een fotograaf uit Los Angeles. De deelnemers van die workshop zijn trouwens allemaal begenadigd fotografen geworden 🙂
Ik was een van de eerste twitteraars in Nederland, nr. 51 om precies te zijn. We hebben het dan over december 2006, ik registreerde mijn ‘artiestennaam’; Denkbeeldhouwer.

Onderstaande video is een impressie van een aaneenschakeling van tweets en foto’s van een onderwijsexperiment van een half jaar, EenTweeTien, waarbij we – samen met professionals en buurtbewoners – een broedplaats midden in Arnhem hebben ingericht.

Kan ik je helpen je merk, project of product online onder de aandacht te brengen? Bel me!

Leave a Comment