Kan ik je helpen om het onderwijs uitdagender te maken, ambities op te schroeven? Bel me!
Schermafdruk 2015-09-10 20.44.05
Ik ben een Botenbouwer, samen met Thierry mijn zoon van toen 14. Hij wilde graag een speedboot. Hebben we maar zelf gebouwd Is veel leuker dan kopen. Dat was nog eens een knap staaltje samen leren. Het bedenken alleen al. De duizenden scenario’s die door de lucht vlogen. Zo moeten we het doen, nee, zo, of toch? Research op internet. Schaalmodel maken. Ontwerp aanpassen. Krachten berekenen. Zagen, schroeven, lijmen, steeds enthousiaster worden. En in die flow hoor je dat stemmetje fluisteren. Gaat dit echt gebeuren? Is dit nou ‘Turning the virtual into reality’? Gaat dit straks varen? Is het niet te klein? Is het niet te zwaar? Zou ‘ie hard genoeg gaan? Twijfel, twijfel, twijfel.

Twijfel is het begin van wijsheid.
~ Descartes

Vragen, vragen, vragen.
Kunnen we onze onderwijspedagogiek alsjeblieft even iets simpeler maken mensen?
Leren is gewoon spelen. Een doel stellen dat je nog nooit bereikt hebt. En dat dan halen. Niet opgeven. Nooit opgeven. Opgeven is je droom loslaten en terugvallen in een troosteloze realiteit. Creatie is het leven.

Kan ik je helpen om het onderwijs uitdagender te maken, ambities op te schroeven? Bel me!

One Comment

  1. Wat supergaaf! Ziet er echt heel vet uit ๐Ÿ™‚

Leave a Comment